Choose happiness | One weekend without my smartphone…wanna join?

In opperste verbazing kan ik kijken naar hondenbezitters die tijdens het uitlaten van de hond alleen oog hebben voor hun smartphone. Fijne quality time met je hond denk ik dan…totaal geen besef van het prachtige weer, de fluitende vogels en de mooie natuur om je heen, alleen geïnteresseerd in/ bijna geobsedeerd door het scherm van je smartphone.

Maar als ik eerlijk ben, bemerk ik bij mijzelf ook een “lichte” verslaving. Dat ik om niets af en toe even kijk of er iemand nog iets leuks heeft gepost, heeft gereageerd op mijn foto of snel even mijn mail wil checken. De high wanneer je (veel) respons krijgt en de low wanneer er (nog) niemand heeft gereageerd en dat irriteert mij dan ook weer…waarom laat ik mij daar zo snel door beïnvloeden?

Ook sommige nieuwsberichten en filmpjes die ongevraagd op mijn netvlies komen dragen niet bij aan een een goed humeur. Ik merk dat ik daar onrustig van word en ben dan ook van mening dat het helemaal niet erg is om struisvogelpolitiek te voeren en je meer te focussen op positief nieuws.

Kortom, tijd voor een test! Aankomend Pinksterweekend ga ik een heel weekend laptop- en smartphonevrij doorbrengen. Kijken hoe ernstig het gesteld is met mijn (social) media/smartphoneverslaving en nieuwsgierig of ik hierdoor meer rust in mijn hoofd (en dus ook in mijn lijf) krijg…doe je mee?

NOTE: Nou, dat viel dus reuze mee, alleen het tijdens de reclames even social media checken bleek wel een dwangmatig ding te zijn. Voor de rest…appeltje eitje. Negen boeken verslonden en dus besloten vaker zo’n weekend in te lassen.

 

Choose happiness - one weekend without my smartphone - Accessorize your Home

 

credit

Sandra | Garden Bliss (voorheen Accessorize your Home)

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.