Simple and easy | Upcycle your home with Flexa Mooi Makkelijk paint…

Vorige week zaterdag reed ik met veel plezier naar het Sikkens Experience Center in Sassenheim. Flexa had namelijk een bloggersdag georganiseerd waar we aan de slag mochten met het nieuwste product van Flexa de Mooi Makkelijk verf en we tevens informatie kregen over de betekenis en werking van kleur en het tot stand komen van de kleur van het jaar.

Ik weet niet of jullie hetzelfde hebben, maar ik ben behoorlijk merkvast. Zo heb ik mijn voorkeur voor bouwmarkten en interieurwinkels, maar ook voor behang en verf. Wat verf betreft ben ik een echt Flexa-meisje (met een klein uitstapje naar Farrow & Ball). Dit heeft te maken met de kleuren, de producten, de presentatie èn dat is denk ik net zo belangrijk, de gunfactor. Er zit namelijk zo’n leuk en ter zake kundig team achter dat je wel van dit merk moet houden.

Na de ontvangst met koffie en wat lekkers in het in Amsterdamse stijl gebouwde pand gingen we in een prachtig licht atelier aan de slag met de Mooi Makkelijk Meubelverf. In de ruimte was een Mini Flea Market met planken vol houten items uit diverse kringloopwinkels. Flexa Mooi Makkelijk is een lak waarmee je meubels, vloeren, deuren, kozijnen en keukenkastjes heel simpel en snel kunt opknappen.

De verf is door de mix van grondverf en lak wat dikker dan normale verf. Ik leerde hierdoor proefondervindelijk dat meerdere lagen dun aan brengen beter is dan één gulle laag in één keer. De manier van hout behandelen om het mooiste resultaat te krijgen is overigens in al die jaren niet veranderd. De juiste volgorde is ontvetten, goed opschuren, stofvrij maken en daarna de verf aanbrengen. Ik ging aan de slag met een lampvoet en de kleur Mooi Olijfgroen (deze make over wordt te zijner tijd op instagram vervolgd, nog even op zoek naar matching lampensnoer).

Na het DIY project genoten we van een heerlijke lunch, waarna we een toer kregen door het verfmuseum en ons even te buiten konden gaan aan kleurwaaiers en kleurentesters. Ook kregen we informatie over het kleurassociaties  en het Let’s Colour Project waarbij door professionals en vrijwilligers wereldwijd gemeenschappen worden opgeknapt en hierdoor prettige leef- en leerplekken worden gerealiseerd. Hoe tof is dat?

Na zo’n gezellige en inspirerende dag kom ik altijd stuiterend van de ideeën thuis. Al nagenietend op de bank bekeek ik mijn open trap in de woonkamer in ene met andere ogen. Deze trap is al een tijdje een doorn in mijn oog, maar mede door mijn de trap op- en afstuivende katten èn het feit dat ik opkeek tegen de klus zelf heb ik dit keer op keer uitgesteld. Flexa Mooi Makkelijk is echter het ideale product voor dit project en er bestaat nu een heel reële kans dat ik deze zomer toch maar eens aan de slag ga. Fijne zondag!

 

Warm welkom bij de Flexa bloggersdag in het Sikkens Expertience Center - via Accessorize your Home

Het lichte en ruime atelier in het Sikkens Experience Center - via Accessorize your Home

In de Flexa Flea Market kringloopvondsten die wachten op een make over met de Flexa Mooi Makkelijk verf - via Accessorize your Home

Op de Flexa bloggersdag aan de slag met Mooi Olijfgroen en een vintage lampenvoet - via Accessorize your Home

Het atelier na de DIY's - via Accessorize your Home

De "klaar voor kleur" photobooth op de Flexa Bloggersdag - via Accessorize your Home

It's me, team groen, in de photobooth bij de Flexa bloggersdag - via Accessorize your Home

Inspiratie opdoen over verf en kleuren - via Accessorize your Home

Kleurrijke muren en gepimpte bloempotten in het SIkkens Expertience Center - via Accessorize your Home

 

credit

foto’s: Sandra |  Garden Bliss (voorheen Accessorize your Home)

 

6 Comments

 1. Vond ik ook! Verf voor de trap is zojuist gearriveerd, dus geen excuses meer. Ik kan vd zomer aan de slag! xxx

 2. wat een mooie foto’s en leuk stuk. Was een topdagje in dat prachtige Flexapand. En natuurlijk superleuk jou en anderen weer es te zien! Succes met je lamp en de plannen voor je trap. xx

 3. Dankjewel, ik heb ook erg genoten van het gezelschap en veel inspiratie opgedaan. Oh, da’s ook een pittige klus. Dat er tegen aan hikken is inderdaad het ergste, het resultaat is altijd een fijne beloning. Jij ook succes!

 4. Mooie foto’s San! Ik vond het een leuke en inspirerende dag. Succes met je trap, wat een klus ;-)
  Mij staan nog een stuk of 8 paneeldeuren plus kozijnen te wachten, plus de buitenboel. Moet ik me nog even mentaal op voorbereiden “zucht”
  Fijne maandag!

  Stephanie

 5. Die trap moet er dit jaar echt aan geloven. Van de zomer vier weken vrij. Eerst een goede schuurmachine huren en daarna aan de kwast…ik kan dat! :)

 6. Leuk geschreven San, het was een inspirerende dag hè?! Benieuwd naar je lamp èn naar de eventuele metamorfose van je trap ;-) X

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.