From home to garden | Why I am changing the topics (and probably also the name) of my blog…

Bekentenis: de liefde voor het bloggen over wonen/woonaccessoires met een Scandinavische twist is inmiddels een beetje over. Een beetje hetzelfde gevoel als in 2016 toen ik stopte met de webshop. Dat komt onder andere omdat ik in mijn hoofd een shift heb gemaakt van “hebben, hebben, hebben” naar “genoeg”. Het voelt dan soms een beetje vreemd om te schrijven over nieuwe collecties en items en mensen eigenlijk aan te sporen meer te kopen.

Zoals je misschien (op mijn instagram) al is opgevallen, ligt mijn hart momenteel in/bij mijn tuin, de planten, de bloemen, bijen, hommeldebommels, de pimpeltjes, die verdraaide hondsbrutale tuinmuis en natuurlijk mijn poezels. Ik weet dan ook nog niet wat ik met mijn blog ga doen, maar ik verwacht meer te gaan schrijven over rommelen in de tuin, duurza(a)m(er)/biodivers tuinieren, planten en hebbedingen voor de tuin (verschil moet er zijn, dan kan natuurlijk wèl, hahaha).

Afgelopen weken heb ik namelijk de korte cursus “Biodivers tekenen” via de OntwerpAcademie gevolgd. De naam is ietwat verwarrend (vond de docente ook, wordt nog aan gewerkt), want het gaat niet zozeer over het tekenen van een biodiverse tuin, maar meer over wat bijvoorbeeld belangrijke (waard)planten zijn voor de bijen en vlinders, dat onkruid niet bestaat, wat een groene woestijn is (sorry mensen die zo dol zijn op glad gemaaide gazonnetjes), dat inheems de voorkeur heeft, maar ook per provincie/grondsoort kan verschillen en hoe je eigenlijk heel eenvoudig je tuin kunt omtoveren tot een walhalla voor insecten. Dat dit hard nodig is weet iedereen hoop ik inmiddels wel. De cursus is hierdoor niet alleen geschikt als aanvulling voor tuinontwerpers, maar ook voor tuinliefhebbers zoals mijzelf. Een echte aanrader dus!

Ik deed gelukkig al veel goed, maar heb via Cruydt Hoeck nog het een en ander aan klavers gekocht en deze inmiddels uitgezaaid. Na de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over bijvriendelijke planten (spoiler alert…de meeste zijn dat niet!) was ik al overgestapt op alleen nog maar biologische planten/zaden en dat is gelijk mijn eerste (vriendelijke) verzoek aan een ieder die dit leest. Doe dat alsjeblieft ook en vraag bij de (grote) tuincentra gewoon keer op keer naar het biologische assortiment net zolang totdat ze het snappen. Neonicotinoïden zijn namelijk een gruwel voor onze geliefde bijen en hommels.

Maar goed, wat te doen met mijn interieurblog? Er gaan wat dingen veranderen de komende maanden en tsja de naam Accessorize your Home? Ongetwijfeld komt daar het komende jaar een oplossing/suggestie/geniale ingeving voor…dank voor het lezen en een heel fijne zondag!

 

 

credit:

fotografie: Sandra |  Accessorize your Home

 

 

6 Comments

  1. Hi Gertrud, dat is inderdaad ook een idee, maar er suddert inmiddels een andere naam in mijn hoofd. Even kijken of dat een blijvertje is… :)

  2. Hartstikke goed San en ik snap je helemaal. Mooie wending, past ook helemaal bij je! Enne ik vind de naam From home to garden niet verkeerd hoor. Misschien nog met de toevoeging, and back omdat je het groen doorvertaald naar binnen. Dan wel met bloemen op een vaas oid. X

  3. Dankjewel Christy! Ga ik zeker doen! Al lekker aan het broeden op een nieuwe blognaam… :)

  4. Hi Johan, herkenbaar dus! Ja, ik denk een heel goede switch waar we zeker een keertje over gaan sparren (onder het genot van een hapje en een drankje). :)

  5. Volg je hart Sandra, en de bijen, dan maak je ons allemaal blij met mooie inzichten en tips voor een fijne, gezonde (stads)tuin!

  6. Wat een geweldig persoonlijke blog! En als iemand die je inmiddels een beetje kent, had ik het wel al aan zien komen. Wat heerlijk hè die tuin, ikzelf worstel ook met mijn blog die met name gericht is op binnen, terwijl ik het liefst buiten ben :)). Ik ben reuze benieuwd naar de vervolgstappen, mocht je willen sparren… ;-)

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.