January DIY | A simple yet stylish floating box wall shelf…

Enkele jaren geleden zag ik in een aflevering van “weer verliefd op je huis” een geweldige wandplank voorbij komen. Ik ging regelmatig op speurtocht naar een werkbeschrijving, maar had deze tot op heden niet kunnen vinden. Twee maanden geleden kreeg ik een berichtje van OPMAATZAGEN.nl met de vraag of ik nog een leuke DIY had die ik wilde uitvoeren. De stoute schoenen aangetrokken en VT Wonen benaderd, maar helaas, geen werkbeschrijving. Hierop mijn DIY inclusief gewenste afmetingen aan OPMAATZAGEN.nl voorgelegd en zie hier het resultaat.

Voor schilderen en behangen draai ik mijn hand niet om, elektriciteit is alweer een stapje verder en zagen zonder de juiste apparatuur vind ik toch best wel een ding. Eén keer mis zagen en de betreffende plank is verprutst en dat is zonde. Heel handig is dan ook de service van OPMAATZAGEN.nl waar je, inderdaad, je materiaal op maat (rechthoek, driehoek en zelfs cirkels) gezaagd geleverd kunt krijgen inclusief de gewenste afwerkingen zoals verstek, afronden of afschuinen.

Ik koos voor planken van geschaafd vuren en heb deze met verdunde houtlak op waterbasis (in de kleur vergrijsd noten) een warmere look gegeven. Momenteel heeft OPMAATZAGEN.nl nog geen mogelijkheid om “hapjes” er uit te zagen. De uitsparingen afgetekend op het hout (afwijkend van de werktekening, want ik wilde de box iets meer aan de zijkant) en heel rustig met de decoupeerzaag de blokjes eruit gehaald.

Alle planken met de schuurmachine licht opgeschuurd, de gaten voorgeboord en de planken met mat zwarte schroeven, mooi contrast met de lichte planken, aan elkaar bevestigd. De wandplank wordt door middel van de achterste latjes van de box zwevend aan de muur bevestigd. Ik heb met behulp van een leidingzoeker de juiste plekken afgetekend en gebruik gemaakt de waterpas op de iPhone om de plank kaarsrecht opgehangen et voilà!

Overweeg je ook iets zelf in elkaar te zetten en heb je nog vragen, maak dan zeker gebruik van de kennis en service van OPMAATZAGEN.nl. Meer informatie over wat zij voor je kunnen betekenen vind je op de website. Hebben jullie nog klusplannen voor 2019? Fijne zondag!

 

DIY zwevende wand plank gestyled met groene jurk en houten fotolijsten - via Accessorize your Home

 

Werktekening van opmaatzagen.nl voor een zwevende wandplank met houten box - via Accessorize your Home

Benodigdheden voor het maken van een zwevende wandplank: planken van geschaafd vuren, mat zwarte schroeven en houtlak - via Accessorize your Home

DIY zwevende wandplank van geschaafd vuren - via Accessorize your Home

DIY zwevende wandplank close up van de onderzijde met contrasterende zwarte schroeven - via Accessorize your Home

DIY zwevende wandplank met vintage ijzeren bloempot met varen en stapel boeken -via Accessorize your Home

DIY zwevende wandplank met terracotta potten met planten en stapel boeken - via Accessorize your Home

DIY zwevende wandplank geschaafde vuren - via Accessorize your Home

 

Sponsored blogpost

credit:

hout via OPMAATZAGEN.nl | foto’s: Sandra |  Garden Bliss (voorheen Accessorize your Home)

 

2 Comments

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.