Choose creativity | One weekend offline part two…

Gisteren was ik voor het eerst sinds tijden 24 uur offline. Mijn laptop en telefoon lagen in de werkkamer en ik mocht van mijzelf onder geen beding de laptop openen of even op mijn telefoon kijken. Ik ben al eerder een weekend laptop- en telefoonloos geweest en dat beviel  goed. Het voornemen was dat vaker te doen, maar je raadt het al, dat is er niet of halfslachtig van gekomen. Tijd dus om weer even offline te gaan.

Ik betrapte mijzelf er op dat ik geen rust meer in mijn donder had om een boek te lezen (voor mij heel bijzonder, want in een vakantie lees ik rustig een boek of veertig) en uren nutteloos rondkijk op internet op zoek naar producten die ik toch niet aan ga schaffen. Ik heb al enkele mantra’s voor het aanschaffen van kleding (heb ik het nodig en heb ik niet iets wat er op lijkt) en voor de kringloop (als je niet weet dat het er ligt, heb je het ook niet nodig). Mijn excuus voor het online “moeten” zijn is als eerste stel dat ik iets mis (wat dan?) en als tweede ik moet voor mijn blog in het zicht blijven (tuurlijk).

Na het mezelf vermanend toespreken dat de laptop echt niet openging had ik gisteren een productieve, maar vooral verrassend creatieve dag. Zo heb ik de ramen gelapt (met dit lenteweer echt geen straf en ook gelijk zichtbaar resultaat), een boek gelezen (aanrader: Vergeet mij niet van Julia Heaberlin) en aan twee schilderijen gewerkt (als je het doet, moet je het goed doen).

Ik kreeg lekkere trek en ouderwets mijn kookboeken doorgebladerd en uiteindelijk een Scandicake gebakken. De cake op de foto gezet en daarna heerlijk door het huis gedwaald met mijn camera. Kortom een heel fijne dag, waardoor ik heb besloten dit gewoon nog een keer te doen. Het eerste weekend van maart ben ik dan ook offline. Meedoen mag, maar hoeft natuurlijk niet. Fijne zondag!

 

Scilla siberica op houten kastje - via Accessorize your Home

Scandicake uit Delicious kookboek met ginger curd en frambozen - via Accessorize your Home

Be creative - opzet voor schilderij in diverse tinten groen - via Accessorize your Home

 

credit

foto’s: Sandra | Garden Bliss (voorheen Accessorize your Home)

2 Comments

  1. Het werkt wel, zeker voor impuls-aankopen cq dingen die ik op dat moment “moet” hebben. :)

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.