Spring cleaning | Beautiful handmade brushes and design items for the home by Swedish Iris Hantverk…

Zodra de lente zich heeft laten zien, krijg ik de opruim- en schoonmaakkriebels. Dozen vol met prullaria, boeken en kleding verdwijnen naar de kringloop. Mijn papierstapels worden doorgespit en geschift in weg, twijfelachtig en bewaren en wanneer het weer het toelaat duik ik met snoeischaar, schep en zakken aarde de tuin in. Heerlijk!

Hoe fijn is het dan wanneer je gereedschap en materiaal naast praktisch ook gewoon mooi is. Het Zweedse Iris Hantverk is begonnen met het maken van bezems en heeft de collectie daarna uitgebreid met textiel en functionele (woon)accessoires.  De bezems worden op ambachtelijke wijze gemaakt van duurzame en voornamelijk natuurlijke materialen zoals FSC hout, kokosnoot, geiten- en paardenhaar door visueel gehandicapte handwerklieden in Zweden en Estland. Dit geeft een extra en bijzondere dimensie aan het concept  “met de hand gemaakt”.

De bezems en borstels zijn er in allerlei soorten en maten. Stevige bezems voor buiten, maar ook kleine, zachte borstels om je cakevorm mee in te vetten. Andere items van dit Zweedse merk zijn handige rekken van hout voor in de keuken, badkamer of om in de tuin je bezem aan te bevestigen, doeken van linnen en katoen, zeep en andere schoonmaakmiddelen en een prachtig wasrek van hout.

Alle producten van Iris Hantverk hebben door het gebruik van de duurzame materialen een lange levensduur, zijn mooi van vorm, handig in het gebruik èn worden gemaakt bij een bedrijf met het hart op de juiste plaats. What’s not to love? Je kunt de items vinden in de twee winkels in Stockholm, diverse retailers over de gehele wereld, maar ook online in de webshop van Iris Hantverk. Geniet van je zonnige zondag!

 

Handgemaakte houten borstels op een witte handdoek - via Accessorize your Home

Lichte badkamer met houten kastjes en een rek vol handgemaakte borstels - via Accessorize your Home

Versgebakken brood op een marmeren plateau met houten borstels - via Accessorize your Home

Keuken met witte tegels, plywood kastjes en accessoires van Iris Hantverk - via Accessorize your Home

FSC houten rek met diverse handige borstels van Iris Hantverk - via Accessorize your Home

Witte muur met houten rekje in slaapkamer - via Accessorize your Home

Houten wasrek van Iris Hantverk - via Accessorize your Home

Openslaande deuren naar tuin met handgemaakte bezems - via Accessorize your Home

Houten schappen in winkel Iris Hantverk vol houten accessoires - via Accessorize your Home

 

credit

Iris Hantverk 

 

1 Comment

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.