Welcome to April at IKEA | Embracing imperfections and make room for nature and relaxation…

Voor de nieuwe voorjaarsitems hebben de designers van IKEA  zich laten inspireren door verre culturen en flora en fauna. De door hen gebruikte rustgevende aardetinten en duurzame materialen geven de nieuwe producten een frisse en natuurlijke uitstraling.

Wat kunnen we in april voor moois verwachten? Allereerst de nieuwe HJÄRTELIG collectie. Deze collectie is gemaakt van natuurlijke materialen en bedoeld om van je huis een rustgevende plek te maken voor ontspanning en cocooning. Licht hout, warm bruin en grijs, helder glas en rotan zijn de materialen en kleuren die deze collectie kenmerken.

Heel tof zijn de nieuwe JOFRID kussenslopen en sprei en gemaakt van een mix van katoen en linnen. IKEA heeft een oude traditie van verven met natuurlijke materialen in ere hersteld en zelfs vernieuwd. Deze stoffen worden namelijk gekleurd met agrarische afvalproducten zoals bladeren en schillen van noten en sinaasappels. Momenteel is de JOFRID collectie verkrijgbaar in naturel en grijsblauw, maar men verwacht dit duurzame project uit te kunnen breiden met andere mooie tinten.

Voor de woonkamer veel nieuwe items, zoals de handgemaakte rotan SNIDAD mand en de KANELSTÅNG plantenstandaard, beiden gemaakt van natuurlijk rotan. Mooi voor de keuken is de GAMLESJÖN kraan van geborsteld zwarte metaal en een hoge hals. Het eikenhouten SKOGSÅ tafelblad, waarvoor de gehele boom is gebruikt in plaats van enkel het eikenhout van de boomstam, geeft de keuken een warme uitstraling.

Zelf ben ik erg gecharmeerd van de prachtige BJÖRKSNÄS producten die in juni 2018 worden verwacht. Simpel en Scandinavisch zijn de trefwoorden die op deze collectie van toepassing zijn. Klassieke meubels gemaakt van berkenhout met ronde vormen en afgewerkt met lederen details. What’s not to love?

 

HJARTELIG tafel van licht hout en veel groene planten - via Accessorize your Home

Modulaire bank van hout en losse kussens van IKEA - via Accessorize your Home

Multifunctionele glazen objecten HJARTELIG - via Accessorize your Home

IKEA bedtextiel gekleurd met natuurlijke materialen - via Accessorize your Home

Opbergen inde SNIDAD rota mand van IKEA - via Accessorize your Home

Rotan plantenstandaard in vintage stijl - via Accessorize your Home

Mat zwart kraan met hoge hals en industriele uitstraling - via Accessorize your Home

SKOGSA tafelblad van massief hout - via Accessorize your Home

Simpel en Scandinavisch, lichthouten slaapkamermeubelen van IKEA - via Accessorize your Home

 

credit

IKEA

 

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.