The beauty of imperfection | Ceramics by July Adrichem…

Duizendpoot July Adrichem is van alle markten thuis. Na haar succesvol afgeronde opleiding tot interieur styliste bij Artemis is zij gelijk aan de slag gegaan bij Piet Boon en gedurende twee jaar ontwierp zij producten voor nationale en internationale projecten, werkte aan nieuwe (kleuren)prognoses en creëerde thema’s voor moodboards. Momenteel werkt July als freelance styliste en assisteert zij bij food styling workshops van de Food bandits.

Ik heb July Adrichem leren kennen via instagram. De foto’s op haar account zijn om van te smullen en de producten die zij maakt zijn prachtig. De Second Skin Collectie is in 2014 ontstaan uit een experiment waarbij met katoen en gips nieuwe producten werden gecreëerd gebaseerd op oude vazen en schalen. Inmiddels is de collectie uitgebreid met kopjes, borden en lepels en verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Daarna volgde de Earth collection, robuust servies met een Japanse uitstraling gemaakt van bruine klei gedeeltelijk voorzien van een witte soms wat doorzichtige laag glazuur.

Waar mijn hart nog sneller van ging kloppen was de foto van enkele witte schalen die zij op instagram plaatste met de vraag “Do or don’t?”. Het antwoord hierop was een volmondig DO en inmiddels ben ik de trotse eigenaresse van zo’n prachtig schaaltje. Handgemaakt en imperfect, what’s not to love?

Momenteel is July bezig met het maken van unieke stukken. Ben je geïnteresseerd in haar designs? Volg July Adrichem op instagram.

 

Second Skin Collection - July Adrichem - Food bandits

Second Skin Collection - July Adrichem - Food bandits - bowl

Earth collection - July Adrichem - Lets talk Evergreen

Earth collection - July Adrichem - Lets talk Evergreen - plate

Japanese bowls - July Adrichem - Instagram

credit

1 + 2 design: July Adrichem | photography: Food bandits  3 + 4 design: July Adrichem | photography: Let’s talk evergreen 5 July Adrichem

 

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.