Storage and organize | Beautiful baskets bij Swedish Korbo…

Ik ben een echte rommelkont. Stapeltjes tijdschriften, post en kleine verzamelingen van klein spul wat “echt” niet weg kan liggen her en der door het huis. En mocht de opruimwoede toeslaan dan graag wel stylish verantwoord en dat vind ik lastig. Het is niet makkelijk om mooie baskets te vinden die passen bij een mix van Scandinavisch en vintage zoals bij mij thuis, maar search no more…ik heb ze gevonden!

Het Zweedse Korbo heeft namelijk naast de manden van gegalvaniseerd staal nu ook exemplaren in messing en koper. Wil je pronken met je tijdschriften en boeken dan gebruik je de manden zoals ze zijn. Wil je je spullen liever uit het zicht dan zijn er praktische linnen binnenhoezen waarmee je de baskets bekleed. Perfect voor de hal of keuken, maar ook handig voor het hout voor de open haard.

Leuk om te weten is dat de oorsprong van deze gevlochten manden ligt in de Zweedse visserij en landbouw in de jaren twintig. De manden werden handgemaakt uit één stuk rvs draad waardoor je een stevige, gladde mand krijgt zonder scherpe punten. Een aantal jaar geleden zijn de manden opnieuw in productie genomen door Per en Katrin Persson uit Göteborg.

De multifunctionele baskets worden op de traditionele wijze gevlochten en zijn verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal, zuurbestendig roestvrij staal, koper en messing. Naast de perfecte opbergmand in huis, kun je sommige manden ook buitenshuis in de tuin gebruiken om bladeren te verzamelen of appels te plukken. Ik vind ze prachtig en weet zeker dat deze manden binnenkort hier in huis te vinden zijn.

 

bin-18-brass-desk-closeup-korbo-se-photo-daniela-ferro

bin-18-brass-desk-korbo-se-photo-daniela-ferro

bin-16-en-24-basket-liners-hallway-korbo-se-photo-daniela-ferro

classic-35-copper-stoneware-closeup-korbo-se-photo-daniela-ferro

classic-35-brass-porcelain-korbo-se-photo-daniela-ferro

classic-35-brass-porcelain-closeup-korbo-se-photo-daniela-ferro

classic-35-brass-books-closeup-korbo-se-photo-daniela-ferro

 

credit

design: Korbo

Laat hier je reactie achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.